Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Το μάθημα της Πεταλούδας



Ένα μάθημα ζωής !!!

Εάν τα παιδιά ανοίξουν τα φτερά τους με τις δικές τους δυνάμεις και όλοι εμείς τους προσφέρουμε όση βοήθεια χρειάζονται, να είστε σίγουροι ότι θα πετάξουν πολύ ψηλά!!!






Παρακολουθήστε το βίντεο με τα παιδιά και διαβάστε τους το μάθημα της πεταλούδας. Συζητήστε μαζί τους για το τι έγινε και τι θα μπορούσε να γίνει αν η μικρή μας πεταλούδα προσπαθούσε λίγο περισσότερο μόνη της. Εξηγείστε τους πόσο σημαντικό είναι να προσπαθούμε συνέχεια και να στηριζόμαστε πρώτα στις δυνάμεις μας για κάθε τι που κάνουμε και μετά στη βοήθεια των άλλων. Έτσι γινόμαστε πιο δυνατοί και σαν την πεταλούδα μπορούμε μετά να φτάσουμε πολύ ψηλά!



Ώρα για τραγούδι....





Αφού ακούσετε το παραπάνω τραγουδάκι θα κάνουμε μια μικρή χαρτογράφηση της διαδρομής που κάνει η μικρή πεταλούδα. Τα παιδάκια μας το έχουν ξανακάνει μέσα στην τάξη. Θα προσπαθήσουμε να ζωγραφίσουμε στο χαρτί με τη σειρά όλους όσους συναντάει η πεταλούδα και μετά θα τραβήξουμε μια γραμμούλα σα να πετάει η πεταλούδα  από τον ένα στον άλλο για να δείξουμε τη διαδρομή. Μια ιδέα βοηθητική (για τους γονείς) είναι στην παρακάτω εικόνα. Το σημείο που θα τοποθετήσουν τα παιδιά το κάθε ένα που συναντάει η πεταλούδα μας καθώς και τον τρόπο που θα κάνει τη διαδρομή της από το ένα στο άλλο αφήστε το στη φαντασία των παιδιών.





Ακούγοντας το παραπάνω τραγούδι προσπαθούμε να βρούμε λέξεις που μοιάζουν μεταξύ τους στην κατάληξη, στον τρόπο δηλαδή με τον οποίο τελειώνουν. Τα ζευγάρια είναι ήδη σημειωμένα. Αφήνουμε τα παιδιά να ακούσουν το τραγούδι μερικές φορές, τους διαβάζουμε τα λόγια και τα ρωτάμε ποιες λεξούλες νομίζουν ότι μοιάζουν. Στη συνέχεια προσπαθούμε να βρούμε κι άλλες λέξεις που να τελειώνουν το ίδιο.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου