Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Δε φοβάμαι....

 Στα πλαίσια του εργαστηρίου δεξιοτήτων για τα συναισθήματα και συγκεκριμένα το φόβο με τίτλο "Δε φοβαμαι τον κακό λύκο" αποφασίσαμε να δραματοποιήσουμε ένα κλασικό παραμύθι, τα τρία γουρουνάκια. Με τους μαθητές μας στήσαμε τα τρία σπίτια στην τάξη μας. 

Μαζέψαμε ξερές πευκοβελόνες απο την αυλή και τις χρησιμοποιήσαμε για να ετοιμάσουμε το αχυρένιο σπίτι και χρησιμοποιήσαμε δυο έτοιμα σπίτια που είχαμε για τις ανάγκες της δραματοποίησης. Το σκηνικό μας ήταν έτοιμο. Φορέσαμε τις μάσκες μας και αναλάβαμε ρόλους.






                                                                               

Η συμμετοχή τους ήταν μεγάλη. Μεσα απο το παιχνίδι μπορέσαν να εκφραστούν και να διασκεδάσουν. Συζητήσαμε για τα συναισθήματα των ηρώων και πως αυτά εναλλάσονταν. 

Μια σειρά απο ερωτήσεις πάνω στη δραματοποίηση βοήθησε τα νήπια να ταυτιστούν με τους ήρωες και τα συναισθήματά τους. Πως ένιωθε ο λύκος όταν τα κυνηγούσε; Πως ένιωσε όταν δεν κατάφερε να γκρεμίσει το τούβλινο σπίτι; Πως ένιωσε όταν του κάηκε η ουρά; Πως ένιωθαν τα γουρουνάκια στην αρχή; Πως ένιωσαν όταν τα κυνηγούσε ο λύκος;  Πως ένιωσαν όταν νίκησαν το λύκο; 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου