Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Τελετή λήξης της σχολικής χρονιάς


 Μια ακόμα σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της. Μια χρονιά γεμάτη όμορφες στιγμές δε θα μπορούσε να κλείσει  διαφορετικά. Μια πολύ όμορφη τελετή λήξης για τους μικρούς μας μαθητές με παρουσία γονέων για να ευχηθούμε όλοι μαζί καλό καλοκαίρι πραγματοποιήθηκε την τελευταία μέρα της σχολικής μας χρονιάς.




Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

LITTLE INVENTORS IN THE WORLD OF EXPERIMENTS

Για το σχολικό έτος 2023-2024 επιλέξαμε να συμμετάσχουμε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα etwinning με τo παρακάτω έργο :  Little Inventors in the World of Experimets”. Συνεργαστήκαμε  με νηπιαγωγεία από 2 χώρες Ελλάδα και Τουρκία,  και   συμμετείχαν 12 εκπαιδευτικοί. Το έργο ξεκίνησε τον Ιανουάριο, ολοκληρώθηκε τον Μάιο και απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Στόχος του έργου ήταν μέσω των πειραμάτων, τα παιδιά να μάθουν βασικές έννοιες της φυσικής και της χημείας, να κατανοήσουν τη σχέση μεταξύ αιτίου και αποτελέσματος , να πειραματίζονται και να ανακαλύπτουν νέες γνώσεις. Επίσης  να αναπτύξουν στρατηγικές για την αντιμετώπιση προβλημάτων και την επίλυση προκλήσεων που προκύπτουν κατά τη διάρκεια των πειραμάτων και να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιό τους.

ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΣΤΑΤΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ



ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΟΝΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ



ΠΕΙΡΑΜΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΡΕΧΕΤΑΙ



ΤΟ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ΕΠΙΠΛΕΕΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ;



ΤΟ ΑΥΓΟ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ;